maanantai 2. joulukuuta 2013

Herkkuja nimipäivän kunniaksi - Persikka-juustokakku

Viikonloppu vietettiin töiden merkeissä, ja perjantaina iltavuoroon tullessa töissä odotti herkullinen yllätys. Anoppi oli käynyt tuomassa mulle nimipäivän (25.11) kunniaksi persikka-juustokakun. Oi mitä herkkua! Näillä eväillä jaksoi mainiosti olla koko viikonlopun töissä.




Kyllä sai juustokakku monet kehut! Täässä vielä ohje;


Persikka-juustokakku

Murupohja:
noin 150 g keksejä (esim. Snap Jack kaurakeksejä tai Digestive keksejä)
50 g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
1½ dl raskankermaa
300 g tuorejuustoa (esim. appelsiinilla tai mokalla maustettuna)
½ dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
½ dl kahvi- tai mantelilikööriä
3 dl kuohukermaa

Päälle:
2 dl soseutettua säilykepersikkaa
3 liivatetta
2 rkl säilykelientä

Koristeeksi:
ananaskirsikoita
1 dl kuohukermaa
sitruunamelissan tai mintun lehtiä


Ohje:
Murenna keksit muovipussissa kaulimella survoen tai monitoimikoneessa. Sekoita muruihin sulatettu voi ja taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota ranskankerma ja sekoita se juuston joukkoon. Mausta seos. Kuumenna tilkka säilykehedelmän lientä kiehuvaksi ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatteet siihen. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon. Sekoita mukaan vaahdoksi vatkattu kerma. Kaada täyte murupohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Valuta säilykehedelmistä liemi pois, soseuta hedelmät. Liota liivatteita ensin kylmässä vedessä jaj liuota ne sitten tilkkaan kuumennettua lientä. Levitä seos täytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Irrota reunat varovasti. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja somista kermapursotuksin, ananaskirsikoilla ja yrtin lehdillä. Kakusta riittää reilusti kymmenelle.




Kokeilkaa ihmeessä, herkkua tulee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti